SERVIS

Najčešći problemi korisnika računara su:

VIRUSI, trojanci i ostali maliciozni softver koji napada operativni sistem. To može biti uzrok nepravilnog, sporog ili kako to korisnici najčešće opisuju “čudnog” rada računarskog sistema. Neke opcije odjednom postaju nedostupne, fajlovi se razmnožavaju i zauzimaju mesto na hard disku pa sistem javlja da je na njemu nedovoljno prostora,…

PRAŠINA prvi manifest pokazuje kroz neuobičajene zvuke ventilatora na procesorima koji umeju da budu veoma bučni.  Ukoliko vam se ovo dogodi najbolje je da odmah isključite računar i odnesete u servis, jer sledeća stvar koja bi se vrlo lako mogla dogoditi je potpuni prestanak rada procesora. U posebnoj opasnosti od prašine su prenosni (laptop) računari. Zato se mora obratiti posebna pažnja na odabir podloge na kojoj držite laptop računar. Izbegavajte sve tkanine i nikada nemojte laptop držati na krevetima, zato što će ventilatori na procesoru veoma brzo nakupiti sitna vlakna iz tkanina i tako uticati na preterano zagrevanje procesora. U servisu se prilikom redovnog održavanja vrši se zamena termalne paste koja doprinosi sporijem zagrevanju procesora na taj način što omogućava bolju funkciju hladnjaka procesora.

Što se tiče sporog rada računara, za to uglavnom nije zaslužan samo jedan faktor a više o tome šta usporava rad računara i kako kao korinsik možete doprineti njegovom efikasnijem radu možete pročitati ovde.

Od nas možete očekivati pomoć u slučaju da vam je potrebna:

– Instalacija OS, optimizacija OS i legalizacija softvera

– Backup podataka

– Vraćanje obrisanih ili nestalih podataka

– Zaštita od virusa

– Čišćenje računara

– Podešavanja sistema i aplikacija

– Povezivanje računara na internet

– Instalacija i podešavanja štampača, skenera, web kamera,…

– Zamena komponenti računara (matična ploča, procesor, hard disk, optički uređaj, naponska jedinica, memorijski modul)

– Ugradnja nove komponente (grafička karta, TV karta, mrežna karta, wireless karta)

– Servis laserskih, matričnih i ink-jet štampača

– Servis kertridža laserskih i ink-jet štampača